Baxbier kopen? | Shop exclusief speciaal bier bij Dokterbier!!!

Baxbier

Spreek je over bier uit Groningen dan kom je al snel uit bij Baxbier of ook vaak kortweg Bax genoemd. Het huidige Bax is een groot contrast met hoe het ooit was maar laten we bij het begin beginnen. Wil je ondertussen het huidige assortiment bekijken dan kan dat natuurlijk hier.
Meer...

Abbey Rave

UT: 3.56

Meet ABBEY RAVE, our new core range tripel. It's our 21st century rendition of the classic Belgian s..

€ 2,49

Abels Ale

UT: 3.56

Pacific IPA with Australian and New-Zealand hops and chillies | 7,8% | 33 CL..

€ 3,29

Bandwagon 429

UT: 3.98

Is 7,5% de nieuwe 8,5%? Nog niet helemaal, maar misschien zou het dat wel moeten zijn! We zijn de ui..

€ 5,99

Bax cadeauverpakking

 

De inhoud is wisselend en kan dus afwijken van de foto..

€ 12,79

Crowd Pleaser Core

UT: 3.53

We love to experiment and do crazy over the top beers from time to time, but when we're done brewing..

€ 2,59

Gateway

UT: 3.78

Gateway is our core range New England Double IPA for 2023. Specially crafted for those who are looki..

€ 2,99

KAYAK V1

UT: 2.95

Na vele testbatches zijn we eindelijk aangekomen bij de eerste commercieel verkrijgbare batch van on..

€ 2,09

Koudvuur

UT: 3.33

KoudvuurVan Untappd:Waar rook is, is/was vuur! Deze porter krijgt zijn rokerige karakter door het ge..

€ 2,99

Koudvuur cadeaubox

 

KOUDVUUR ANNIVERSARY GIFTSET Baxbier bestaat in 2024 alweer 10 jaar, en Koudvuur is daar ongevee..

€ 17,29

Tropical Pale Ale

UT: 3.52

Tropical Pale AleVan Untappd:Speciaal voor iedereen die vroeger Taksi dronk en nu met een Über naar ..

€ 2,89

Weergeven 1 t/m 10 van in totaal 10

Baxbier kopen bij Dokter Bier

In 2014 zijn Sepp Jansen en Jeroen Bax (twee wielervrienden) al een tijdje bezig met het brouwen van bieren in de keuken van Jeroen zijn ouders in Leek. Dit uitkomsten hiervan zijn telkens dusdanig goed dat ze besluiten om het brouwen commercieel te gaan doen. De eerste bieren; Kon Minder (toen nog een blond bier) en Koudvuur worden gebrouwen bij Brouwerij de 7 deugden in Amsterdam en Brouwerij de Marsinnen in Couthuin. Al snel werden deze bieren aangevuld met een Kon Minder Dubbel, Kon Minder Tripel en Kon Minder Wit. Hun bieren bleven niet onopgemerkt en in 2015 wonnen ze voor zowel Koud Vuur (goud) als Kon Minder (zilver) een prijs tijdens de Brusselse Beer Challenge. Dit deed de jongens besluiten om de bieren zelf in Groningen te gaan brouwen. Na een flinke verbouwen was in september 2016 zowel de eigen brouwerij als het proeflokaal aan de Friesestraatweg in Groningen een feit. Sindsdien worden de bieren op deze locatie gebrouwen.
In oktober 2019 wordt het nieuws bekend gemaakt dat Jeroen Bax stopt met zijn actieve rol binnen Baxbier om zich te richten op zijn carriere als marketeer en advieswerk bij startups. Zijn plek wordt ingevuld door investeerder van het eerste uur Jan Riemens.

Baxbier heden

Met de komst van Jan worden er gaandeweg enkele grote veranderingen doorgevoerd. Een van de belangrijkste daarvan is de aanschaf van een blikkenlijn. Vanaf dat moment gaat Baxbier volledig over op blik. Tevens wordt er ingezet op de ‘modernere’ bierstijlen. De Kon Minder is dan al gewijzigd naar een (citra) Pale Ale en daarnaast is er de IPA Abel’s Ale. Naast het standaard assortiment legt Bax zich ook toe op de specials. Zo hebben ze inmiddels de Bandwagon serie. Telkens een New England Double IPA, iedere keer met een ander recept. Hiermee laten ze zien dat ze op IPA gebied tot de top van Nederland behoren. Ook brouwen ze veel in opdracht van andere brouwers (zogenaamde huurbrouwers) Voorbeelden hiervan zijn het Groningse Folkingebrew en Floem maar ook White Dog uit Dordrecht komt regelmatig naar het hoge Noorden om zijn IPA’s te laten brouwen. Zoals je ziet komt de creme-de-la-creme op het gebied van IPA’s veelal uit de tanks van Baxbier. Als je ze nog nooit gehad hebt een goeie reden om ze eens te proberen. Als je ze al wel gehad hebt weet je waarom je ook weer de nieuwste Bandwagon mee moet pikken. Mocht je niet weten welke je moet bestellen dan kun je uiteraard ook kiezen voor een Baxbier pakket. Bestel ze hier.


Aanbevolen