Volgens eeuwenoude recepten worden alle mouten die in de Schlenkerla brouwerij worden gemaakt, gedroogd met houtvuur. Terwijl voor het klassieke "Aecht Schlenkerla Rauchbier" traditioneel beukenhout werd – en nog steeds wordt – gebruikt, wordt de mout voor "Schlenkerla Oak Smoke" geëest met eikenhout. De resulterende Oak Smoke-mout heeft een zachtere en meer gelaagde rooktoets dan de intens aromatische Beech Smoke-mout. De dus complexe rokerigheid in "Schlenkerla Oak Smoke" wordt gecombineerd met de veelzijdige bitterheid van de fijnste Hallertau aromahop. Met 8% alcohol en een amberkleur rijpt het maandenlang in de diepe brouwerijkelders onder Bamberg tot een speciale traktatie voor liefhebbers van rookbier met Kerstmis.
Schlenkerla ("Heller-Bräu" Trum) - Aecht Schlenkerla Eiche – Doppelbock
UT:
Gewaardeerd 3.72 uit 5
3.72
Allergenen |
Gluten |
---|---|
Alcoholpercentage |
8% |
Land |
Germany |
IBU |
40 |
Bierstijl |
Rauchbier |
Verpakking |
Fles |
Volume |
500 ml |
Houdbaarheidsdatum | 30-06-2025 |