Zo hebben we ruim drie jaar geleden verschillende vaten afkomstig van Islay gevuld met verschillende bierstijlen van Eggens. We hebben de Eggens Quadrupel, +/- 1125 dagen laten rijpen op twee verschillende zeer oude rokererige / peated whiskyvaten, beide afkomstig van Islay. Het betreft een whiskyvat vat van een distilleerderij die is opgericht is 1815 ( Ardbeg ) en het andere whiskyvat is afkomstig van een distilleerderij die is opgericht in 1816 ( Lagavulin).
Door de Eggens Quadrupel langdurig te laten rijpen op deze vaten ( First Fill) zit de smaak van de Islay Whisky er stevig in, echt voor de liefhebber van peated/rokerige bieren
Biereigenschappen |
Bierstijl |
Belgian Quadrupel |
Alcoholpercentage |
11 |
Land van Herkomst |
Netherlands |
Verpakking |
Fles |
Volume |
330 ml |
Barrel |
Whisk(e)y |
Bierstijl |
Quadrupel |
Alcoholpercentage |
meer dan 10% |
Allergenen |
Gluten |