Wat geef ik mijn vriendin voor Valentijnsdag

Wat geef ik mijn vriendin voor Valentijnsdag

Het is weer bijna valentijnsdag en dus begint de zoektocht naar een valentijnscadeau voor je vrouw of vriendin weer. Wil je nu eens een keer niet zo’n cliché cadeau geven als rozen, wijn en chocolade? Denk dan eens aan een biercadeau!

Bier voor valentijnsdag?!?!?
Waarom niet? Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende soorten bier te krijgen dat er altijd wel iets tussen zit dat ze lekker vindt. Welke stijlen kun je kiezen voor je valentijn?

Sours
Een stijl die de laatste jaren hard aan populariteit wint zijn de sours. Dit zijn bieren die in de basis zuur zijn. Er zijn heel veel verschillende sours: bij vrijwel alle sours zijn vruchten gebruikt om het bier zijn smaak te geven. Zo zijn er de Berliner Weisse bieren die lekker friszuur zijn (afhankelijk van het gebruikte fruit). Is je Valentijn niet zo van het zure, maar wel van het fruit, kies dan voor een smoothie sour: sours die dik van structuur zijn en door allerlei toevoegingen vaak ook zoet. Een sour hoeft dus niet altijd zuur te smaken.
Wil je wat meer diepgang geven? Kies dan voor een spontaan vergist bier. Deze zijn vaak wel echt zuur, maar omdat ze vrijwel allemaal op eikenhout gerijpt zijn, kun je complexere smaken verwachten. Wij raden een geuze aan voor de wijnliefhebber die een keer iets anders wil proberen.

IPA
Onze persoonlijke favoriet is de IPA. Een stijl waarmee je alle kanten op kunt. In tegenstelling tot wat veel mensen denken hoeft een IPA niet enorm bitter te zijn. Natuurlijk zijn er wel bittere IPA’s, maar er is ook voldoende keuze als je niet van enorm bitter houdt. Kies in dat geval voor een New England IPA (NEIPA) of een Milkshake IPA. Het leuke van de IPA is dat er zoveel keuze is dat er altijd wel iets te vinden is voor je Valentijn. En als je het echt niet weet: kies dan alleen de stijl en zoek het leukste etiket uit of de meest toepasselijke naam.

Stout
Ben je op zoek naar iets wat je samen kunt drinken? Ga dan voor de stout: een vaak pikzwart bier met een sterke chocolade- en koffie-achtige smaak. De meeste stout die wij hebben hebben een hoog alcoholpercentage, daarom lenen deze zich uitstekend om te delen. Net zoals bij alle andere biersoorten zijn ook hier weer verschillende varianten van.
Houdt ze van zoet? Ga dan voor een pastry stout. Bitter? Kies bijvoorbeeld een coffee stout. En ben je op zoek naar wat meer complexiteit? Neem dan een barrel aged bier.
Ons advies is overigens wel: als je op valentijnsdag samen van bier wil genieten, begin de avond dan niet meteen met een stout. Door het hogere alcoholpercentage en de sterke smaken, is deze meer geschikt om de avond mee af te sluiten.

Keus genoeg
Er is dus keus genoeg! Weet je desondanks nog steeds niet wat je kunt geven? Kies dan één van onze valentijnsdag-pakketten.