Bakken met bier

Bakken met bier

Iedereen kent natuurlijk het flesje donker bier voor door het stoofvlees maar wist je dat een lekker bier ook enorm veel toe kan voegen aan bijvoorbeeld je brownie, fudge of cake?

Bakken met bier is eigenlijk helemaal niet zo ingewikkeld. Pak gewoon je favoriete recept en bedenk welke smaak er goed bij zou passen of welke smaak je toe zou willen voegen / versterken. Vervolgens kies je een bier dat daarvoor kan zorgen.

Zeker als je net begint met experimenteren is het wellicht handig om een donker bier te kiezen. Deze passen vrijwel altijd bij iets zoets. Wil je wat rozijnige zoetigheid toevoegen kies dan voor een quadrupel. Wil je juist een wat steviger smaak toevoegen? Meer koffie- en/of pure chocola-achtig? Pak dan een lekkere dikke stout. Stouts zijn sowieso prachtige bieren om in je baksels te verwerken. Niet voor niks bestaan er zoveel zogenaamde Pastry Stouts! De al prachtige basissmaken worden bij deze bieren aangevuld met zogenaamde 'adjuncts' - allerlei (veelal zoete) ingrediënten om het bier nog Interessanter te maken. Denk hierbij aan cocos, Maple syrup, pindakaas enz. enz. enz. De mogelijkheden zijn eindeloos. Dit leent zich natuurlijk perfect om toe te voegen aan jouw brownie, cupcake, fudge, ...

Houdt je wel van wat stevigers?! Pak dan een barrel aged stout. Deze zijn door de vatrijping vaak iets alcoholischer waardoor een extra smaaksensatie aan jouw creatie toegevoegd wordt.

Probeer eens een sour in een vruchtencake, een smoked porter in je ganache of …

Eigenlijk zijn de mogelijkheden eindeloos. Echt ontzettend leuk om mee te experimenteren. Er is altijd iets geschikts om jouw droomsmaak mee te creëren.