Bockbier kopen? | Shop exclusief speciaal bier bij Dokter Bier

Bockbieren kopen

Bockbier is een traditioneel Duits bier dat zijn oorsprong vindt in de 17e eeuw. Het wordt gebrouwen met geroosterde mouten en heeft een karakteristieke rijke, volle smaak met tonen van karamel, toffee en gedroogd fruit. Hoewel bockbier het hele jaar door verkrijgbaar is, bereikt het zijn hoogtepunt in populariteit tijdens de herfst- en wintermaanden.

Meer......

Brouwerij de Molen

Speculaas & Marsepein

UT: 3.45

Wat krijg je als je peperkoek en marsepein combineert met een Imp. Bock? Een evenwichtige smaakexplo..

€ 4,49

Bierbrouwerij VD

Vølenbock

UT: 3.23

VØLENBOCK, is een kruising tussen een veulen en een 'geile' bok. Elk jaar verschijnt hij in oktober ..

€ 3,59

Weergeven 1 t/m 2 van in totaal 2

Bockbier kopen bij Dokter Bier

Bockbier is ontstaan in de 17e eeuw in Beieren. Daar probeerden ze een populair bier uit Einbeck (Nedersaksen) na te maken. Daar hebben ze uiteindelijk meer dan 20 jaar over gedaan. Het bockbier werd 'Ainpöckisch' bier genoemd. Later werd dat verbasterd tot 'bockbier'. Het bockbier werd toen alleen in het voorjaar geproduceerd. De Beiersche Bierbrouwerij in Amsterdam maakte er in de jaren 30 van de 20e eeuw een traditie van om ook in het najaar een bockbier uit te brengen.

Waarom Bockbier Proberen?

  • Genieten: Bockbier is het perfecte bier om te genieten tijdens de herfst- en wintermaanden. Het verwarmt je van binnenuit en past perfect bij comfortfood.

  • Variatie in Smaak: Dankzij de verschillende stijlen is er voor elk wat wils. Of je nu houdt van rijke, donkere smaken of liever iets lichters wilt proberen, er is een bockbier voor jou.

  • Traditie en Ambacht: Bockbier heeft diepe wortels in de Nederlandse biercultuur en wordt nog steeds met ambachtelijke zorg gebrouwen door lokale brouwerijen.

  • Foodpairing: Het rijke en complexe karakter van bockbier past perfect bij gerechten zoals stoofpotten, geroosterd vlees en kaasplankjes.