3 redenen om geen IPA te drinken

3 redenen om geen IPA te drinken

3 Redenen om geen IPA te drinken


IPA is een bierstijl die de laatste jaren steeds populairder geworden is. Toch horen we nog regelmatig mensen zeggen ‘ik lust geen IPA’. Dit zijn de top 3 redenen die men daarvoor aanvoert:

1. ‘IPA is mij veel te bitter’

Een vaak gehoorde reden is dat IPA te bitter zou zijn. IPA kan inderdaad heel erg bitter zijn. Vooral de wat bekendere IPA’s zoals Lagunita’s of Mooie Nel van Jopen zijn wat aan de bittere kant. Maar een groot deel van de IPA’s in onze webwinkel zijn zogenaamde New England IPA’s. Dit zijn IPA’s die juist niet bitter zijn!

Door hop te gebruiken voor de aroma’s in plaats van bitterheid zijn dit IPA’s die fris en fruitig zijn (ondanks dat er geen daadwerkelijk fruit in zit). Vaak wordt er daarnaast ook haver gebruikt om voor een mooi mondgevoel te zorgen. 

Kortom: wil je geen IPA omdat het te bitter zou zijn? Probeer dan eens een New England IPA.

2. ‘Ik drink liever bier uit een fles’

De meeste IPA’s worden tegenwoordig in blik geleverd. Vaak horen we dat men liever bier uit fles drinkt. Bedenk dan dit: door bier in blik te doen blijft de smaak veel beter behouden. Gehopte bieren – zoals IPA – verliezen snel hun smaak als ze worden blootgesteld aan de zon. Hop is namelijk erg gevoelig voor licht.

Een leuk experiment: ga naar de suup en koop een flesje pils en een blikje pils van hetzelfde merk. Zet het blikje en het flesje twee weken lang in de vensterbank zodat de zon er op schijnt. Na die twee weken zet je ze beide in de koelkast. Kijk nu maar eens welk bier lekkerder is. Wij voorspellen je dat je voortaan je bier uit een blikje wilt.

3. ‘Ik drink geen importbier’

We hebben IPA’s van over de hele wereld in onze shop, maar dat wil niet zeggen dat alle IPA’s uit verre buitenlanden komen. Ook in Nederland worden heel erg goede IPA’s gebrouwen: in Breda brouwt Frontaal erg toffe IPA’s, uit Groningen komen de IPA’s van Folkingebrew, Baxbier en Floem, in Dordrecht zit White Dog, in Haarlem Uiltje en ga zo maar door.

Ook bij onze oosterburen wordt heel verdienstelijk IPA gebrouwen bij Brewheart, Frau Gruber, Blech.Brut, Fuerst Wiacek, Atelier de Braukunste, Sudden Death en nog veel meer.

Vind jij (net als wij) dat deze redenen onterecht zijn, neem dan snel een kijkje in onze shop om je IPA’s te bestellen. Weet je niet wat je moet kiezen? Ga dan voor één van onze IPA-pakketten.